De blaadjes vallen van de bomen, de regenachtige en donkere dagen zijn een feit en dit seizoen zorgt voor gezelligheid binnen in huis. Bij dit prachtige seizoen horen natuurlijk typische herfstgroenten. Maar wat zijn de herfstgroenten? En welke gerechten maken wij in het restaurant van deze (h)eerlijke groenten?
Je hebt de wijn gekozen en besteld, en dan is het aan jou als gast om de wijn te proeven. Waar moet je op letten bij het proeven? In deze blog vertel ik je meer over het proeven van de wijn….
Mijn droom was ooit om kapster te worden. Na 15 jaar het kappersvak uit te oefenen heb ik besloten het roer om te gooien en restaurant Heerdeberg samen met Coen over te nemen. Een hele uitdaging, maar helemaal aangezien ik geen horecaervaring had. Ik wilde graag ervaring op doen en ben met een paar wijncursussen begonnen. Na ze succesvol afgerond te hebben wilde ik graag de sommelier- opleiding gaan volgen om mijn kennis uit te breiden en ben ik gestart aan de Academie voor Gastronomie.
Als je Maastricht uitrijdt en de weg naar Cadier en Keer volgt, zie je halverwege de Keerderberg aan de linkerkant de wijngaard van Domaine Backerbosch. Ooit lag hier een Romeinse villa met uitzicht over Maastricht. Van de Romeinse villa is helaas niks meer te zien, maar de druivenstokken nestelen zich op de bijzondere villa. Deze wijngaard is een wijngaard met historie en mag zich “De oudste wijngaard” van Nederland noemen!
Heb jij onze runderen al gespot op het landgoed? Coen houdt niet alleen van zijn Bonte Bentheimer varkens, maar sinds 6 jaar ook Aberdeen Angus runderen. Ook het vlees van onze runderen verwerkt Coen zelf en serveren wij in ons restaurant. In deze blog meer uitleg
Als ik aan iemand met enthousiasme vertel over mijn passie wat betreft Limburgse wijn, gaat bijna iedereen zijn antwoord over “wijngoed de Apostelhoeve”. Hoe kan het zijn dat (bijna) iedereen de wijnen van Apostelhoeve kent? Er zijn uiteraard veel bijzondere wijnenhuizen die mooie wijnen produceren te vinden in Limburg, maar de Apostelhoeve hoort bij een van de mooiste wijnhuizen van Zuid- Limburg.
Mijn zoektocht naar Limburgse wijnen brengt me ook op unieke en pittoreske plekken waar ik nog nooit ben geweest. Dit keer ga ik weer de grens over met België bij Maaseik, naar een heel klein plaatsje Aldeneik, dat in het hart van de Maasvallei van Belgisch Limburg ligt.
Heb jij al kennis gemaakt met onze Bonte Bentheimer varkens op het landgoed? Ze zien er natuurlijk schattig uit, maar wij gebruiken de varkens voor het vlees wat we serveren aan de gasten in ons restaurant. In deze blog meer uitleg.
Een aantal jaren geleden hebben wij Taco Blom leren kennen, een enthousiaste man die vol passie kan vertellen over Permacultuur. Zijn droom was om een voedselbos op te richten in combinatie met dieren. Aangezien Coen droomde van het oprichten van een zelfvoorzienend restaurant, waren Taco en Coen meteen een goeie match! Vlak na de eerste kennismaking zijn ze samen aan de slag gegaan en is er een goede samenwerking ontstaan. Beide houden ze van uitdagingen en samen gaan ze deze zeker aan!
Nadat ik de gelukkige moeder ben geworden van twee kinderen in een jaar, “Baas en Noor” waar we dolgelukkig en dankbaar voor zijn, pak ik graag de draad weer op om me verder te verdiepen in Limburgse wijnen. Mede doordat we ons restaurant hebben moeten sluiten vanwege de Coronamaatregelen besef ik dat het ook een uitgelezen kans is om mijn horizon betreffende streekwijnen te vergroten. En wil ik je meenemen op mijn zoektocht om nieuwe wijnen te vinden en te proeven.
Na het besluit om alleen nog maar Limburgse wijn te schenken in het restaurant breng ik mijn eerste bezoek aan Domaine Crutzberg.